Jarenlange ervaring!
Sinds
1932

Klassieke meubelstoffering


U wilt uw klassieke meubelstuk herstellen, zodat deze weer in prachtige, als originele staat verkeert. Voor meubelstoffering, maar ook zeker voor klassieke meubelstoffering, bent u bij Huizing aan het juiste adres. Al meer dan 90 jaar zijn we toonaangevend op het gebied van klassiek meubilair herstofferen.

Uw klassieke meubelstuk wilt u weer terugbrengen in zijn oude staat. Dat betekent dat we bijvoorbeeld springveren kunnen vervangen en klassieke afdekmaterialen kunnen gebruiken (dus zonder stukjes schuim). Tevens zijn we gespecialiseerd in het stofferen met krijn, een ouderwetse vulling die in veel klassiek meubilair werd gebruikt. We dragen veel zorg voor het meubelstuk. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in het werken met klassieke meubelstukken en gaan hier dan ook met uiterste zorgvuldigheid mee om.

Klassieke meubelstoffering bij Huizing

Zo werkt onze klassieke meubelstoffering

De eerste stap bij het in ere herstellen van uw klassieke meubelstuk begint met uiterste aandacht voor het transport. Indien gewenst, biedt Huizing ook de dienst van zorgvuldig vervoer naar onze gespecialiseerde werkplaats in Hoogezand aan. Ons montageteam neemt vervolgens met grote voorzichtigheid het meubel onder handen, waarbij het te stofferen deel vakkundig wordt gescheiden van het frame.

Voor het stofferen van uw klassieke meubel hebt u keuze uit verschillende stoffen die u in onze showroom van tevoren kunt bezichtigen. Ook luxe stoffen zoals velours en mohair zijn geschikte mogelijkheden van het in ere herstellen van uw klassieke meubelstuk. Zien we tijdens het stofferen dat de vulling van het meubelstuk eigenlijk ook aan vervanging toe is, dan geven we hier altijd gepast advies over. Huizing is gespecialiseerd in het werken met krijn, een vulling die in veel klassieke meubelstukken voorkomt. We confectioneren de stof en bekleden vervolgens het meubelstuk.

Na zorgvuldige restauratie wordt uw meubelstuk opnieuw deskundig geassembleerd door ons ervaren montageteam. Hierbij staan kwaliteit en duurzaamheid altijd centraal. U mag verwachten dat uw klassieke meubelstuk nog enkele tientallen jaren mee kan gaan na herstoffering door Huizing.

Met uiterste zorgvuldigheid verpakken we uw klassieke meubelstuk en maken we deze gereed voor het transport terug naar uw woning. We verpakken het meubilair veilig in plastic om beschadigingen of bevuiling te voorkomen. Indien u dat wenst, verzorgen wij het transport zelf.

Meubelrestauratie met een gouden randje: uw klassieke meubelstuk verdient de beste zorg.
Projecten waar we trots op zijn

Bekijk ons vakwerk

Van luxe chesterfield banken tot een prachtige vintage fauteuil: een klassiek meubel komt het mooiste tot zijn recht als het in zijn originele staat verkeert. Al meer dan 90 jaar zorgen wij met passie en toewijding voor de verjonging en het behoud van uw dierbare erfgoed. Ontdek hoe wij u ook kunnen ontzorgen op het gebied van klassieke meubelstoffering!

Bekijk onze projecten
De beste materialen

Onze betrouwbare merken