Jarenlange ervaring!
Sinds
1932

Meubelstoffering


Al meer dan 90 jaar is Huizing Meubelstoffering toonaangevend op het gebied van meubelstoffering. Op grote schaal stofferen wij projectmatig meubels voor de meest uiteenlopende eindgebruikers, waaronder grote bedrijven, ziekenhuizen, kantoren, hotelketens en universiteiten. Alles waar een stof op zit, kunnen wij opnieuw bekleden, maar in de meeste gevallen herstofferen we stoelen en banken. Wij zijn niet de kleine stoffeerder om de hoek, maar we zijn uw projectmatige stoffeerder, voor stukwerk maar ook zeker voor hoge volumes.

Wij leggen de lat van het meubelstofferen nét even iets hoger. Kennis van zaken en goed advies zijn de basis van onze dienstverlening: met meer dan 90 jaar ervaring in stofferen kunnen we echt zeggen dat we expert zijn in ons vakgebied. Daarom geven we altijd onze eerlijke mening, bijvoorbeeld als niet alleen de stof, maar ook het schuim in de stoel of bank moet worden vervangen. Daar wordt het meubelstuk niet goedkoper van, maar dan kan het wel opnieuw 15 jaar mee. Duurzaamheid staat bij ons dan ook centraal.

We werken voor interieurbouwers in heel Nederland, maar ook regelmatig voor de eindklant van het stofferingsproject. Van een serie stoelen, hoofdborden voor hotels, businterieurs tot volledige collegezalen: geen project is ons te gek. We leveren hierbij, indien u dat wenst, het volledige pakket: ook het ophalen en afleveren van het meubilair kunnen we voor u regelen. We willen u graag ontzorgen in het hele proces, dat is voor ons belangrijk.

We werken uitsluitend met specialisten, die hun vak verstaan. Al onze 35 collega’s hebben hun eigen taken en specialismen, maar hebben ook een brede algehele kennis. Zo kunnen we topkwaliteit afleveren, maar zijn we ook flexibel inzetbaar als snelheid geboden is.

Meubels laten stofferen begint met een goed gesprek over uw wensen! Vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Maar hoe gaat meubelstoffering nou in zijn werk?

Zo werkt onze meubelstoffering

De eerste stap van een nieuw meubel is natuurlijk de demontage van het meubilair. Maar indien u dat wenst, verzorgt Huizing ook daaraan voorafgaand het transport naar onze werkplaats in Hoogezand. Met zorgvuldigheid zorgt ons montageteam ervoor dat het te bekleden onderdeel van het meubel wordt gescheiden van zijn frame.

Afhankelijk van de wensen van onze opdrachtgever vervangen we de bekleding van het meubilair. In de meeste gevallen is het meubelstuk aan de buitenzijde duidelijk aan vervanging toe. Zien we bij het stofferen dat eigenlijk ook het schuim aan vervanging toe is, dan geven we daar altijd ons eerlijke advies over. Tijdens deze stap confectioneren we de stoffen die op het meubilair komen en vervolgens stofferen we deze.

Ons montageteam monteert het meubelstuk terug in elkaar. Hierbij doen we ook een inspectie van het mechanisme. We controleren bijvoorbeeld of een bureaustoel nog steeds naar behoren werkt. Afhankelijk van uw wensen en eisen kunnen we ieder meubelstuk voorzien van een garantiesticker die aangeeft hoe lang het meubelstuk weer mee kan.

Met uiterste zorgvuldigheid verpakken we ieder meubelstuk individueel en maken we deze gereed voor transport. We verpakken het meubilair veilig in plastic om beschadigingen of bevuiling te voorkomen. Indien u dat wenst, verzorgen wij het transport zelf.

Wij leggen de lat nét iets hoger!
Projecten waar we trots op zijn

Bekijk ons vakwerk

Van universiteit tot ziekenhuis, van kantoorpand tot hotel en rechtstreeks met de eindgebruiker of via een interieurbouwer: al meer dan 90 jaar zorgen wij ervoor dat meubels een tweede leven krijgen. Sinds 1932 werken we voor vele klanten op het gebied van meubelstoffering en we laten een aantal van hen dan ook graag aan u zien. Ontdek hoe wij u volledig kunnen ontzorgen!

Bekijk onze projecten
De beste materialen

Onze betrouwbare merken