Jarenlange ervaring!
Sinds
1932

Scheepsstoffering


Eén van de verschillende specialisaties van Huizing is scheepsstoffering. Met meer dan 90 jaar ervaring hebben we ons ontpopt tot een toonaangevende naam in de maritieme wereld. Of het nu gaat om luxe jachten, coaster vrachtschepen, veerboten, nieuwe scheepsbouw, renovatie of reparatie van schepen - wij zijn er om uw schip van vloer tot meubilair en gordijnen te voorzien.

Waar andere bedrijven gespecialiseerd zijn in één van de onderdelen van scheepsstoffering, bieden we bij Huizing het volledige pakket aan. Al onze divisies komen hier bij elkaar: van kwalitatieve, duurzame vloeroplossingen tot stoffering van meubels en gordijnen/zonwering.

Bij Huizing begrijpen we dat elke scheepvaartopdracht uniek is. Daarom hebben we een team van 35 specialisten in huis die elk hun eigen vak uiterst goed beheersen. Onze stoffeerders zijn gepassioneerd en hebben een schat aan ervaring in het aanpassen van hun werk aan de specifieke behoeften van uw schip.

Of u nu een grote, complexe order heeft of een dringende reparatie nodig heeft waarbij tijd van essentieel belang is (we begrijpen dat schepen niet lang aan wal kunnen blijven liggen): wij staan klaar om de klus te klaren. Onze deskundigheid is uw garantie voor kwaliteit en efficiëntie, ongeacht de omvang van het project.

Scheepsstoffering begint bij een goed gesprek en een offerte. Vraag direct een offerte bij ons aan!

Scheepsstoffering, van begin tot eind

Zo werkt onze scheepsstoffering

Wanneer de scheepsbouwer het schip casco klaar heeft, gaan we aan de slag met het storten van de vloer. Afhankelijk van de wensen van onze opdrachtgever, kunnen we de vloer egaliseren en tevens voorzien van een dikke betonvloer. Hierin denken we natuurlijk mee op praktisch niveau: Wellicht moet het schip aan specifieke brandnormen voldoen of wilt u het schip zo licht mogelijk maken. Wij geven graag ons advies hierin. Dankzij onze speciale egalinepomp kunnen we uiterst snel werken. De bouw van het schip zit in een strak schema waar veel partijen mee zijn gemoeid: haast en precisie zijn dus geboden. Nadat we de vloer hebben gelegd, neemt de interieurbouwer het van ons over. Zij bouwen de muren en het meubilair van het schip.

Nadat de interieurbouwer klaar is op het schip, werken wij het interieur van het schip af. Afhankelijk van de wensen van onze klant kunnen we de vloer afwerken met tapijt, pvc of een ander type vloer. Ook het meubilair wordt in deze stap bekleed. In overleg is alles bespreekbaar: van praktische stoffen tot luxe leersoorten: the sky is the limit.

Ons team confectioneert de gordijnen voor het schip: van luxe overgordijnen tot praktische rolgordijnen - ieder type gordijn valt onder de mogelijkheden. Ook kunnen we, indien u dat wenst, de stuurhut voorzien van zonwering. Onze deskundige gordijnstoffeerders creëren de perfecte sfeer aan boord, terwijl ze rekening houden met uw functionele behoeften.

Om de topkwaliteit van onze scheepsstoffering te waarborgen, doen we altijd een grondige inspectie van het door ons opgeleverde werk. We controleren of alles goed is afgewerkt en is afgekit.

Indien nodig kunnen we op locatie (spoed)reparaties uitvoeren voor bestaande schepen. Ook wanneer haast geboden is, is Huizing de juiste scheepsstoffeerder voor het project.

Van luxe jacht tot veerboot, nieuw of renovatie, wij zijn er voor uw schip.
Projecten waar we trots op zijn

Bekijk ons vakwerk

Van luxe jachten tot coaster vrachtschepen, van nieuwe scheepsbouwprojecten tot renovaties, al meer dan 90 jaar zijn wij toegewijd aan het geven van (een nieuw) leven aan scheepsinterieurs. Ons werk strekt zich uit van directe samenwerking met eindgebruikers tot partnerschappen met interieurbouwers in de maritieme wereld. Sinds 1932 hebben we vele klanten geholpen met onze expertise in scheepsstoffering, en we laten graag enkele van hun succesverhalen aan u zien. Ontdek hoe wij u volledig kunnen ontzorgen in de wereld van scheepsstoffering!

Bekijk onze projecten
De beste materialen

Onze betrouwbare merken